Voorstelling


Japanse topproducten aankopen is geen sinecure. Het Japanse systeem is zeer zelfbeschermend en heeft vooral tot doel om ervoor te zorgen dat de eigen bevolking genoeg heeft van hun eigen beste producten, en dat de beste ingrediŽnten terechtkomen in de handen van de beste chefs.
Wanneer je in het westen een eenvoudig restaurant bezit is het relatief eenvoudig om aan onze absolute topproducten te komen, je moet er enkel de prijs voor betalen. In Japan zit dit toch iets ingewikkelder in elkaar... de producenten van de mooiste Japanse gastronomische producten leveren enkel in de hoogste Japanse gastronomische tempels. De puurste en beste producenten van ingrediŽnten zijn dan ook zo goed als onbereikbaar voor de meeste Westerse (top)chefs. Door een lange en intense passionele verhouding met de japanse keuken en vooral bezeten door de puurheid ervan, zijn we na lang overleg erin geslaagd om deze traditionele topleveranciers te overtuigen om enkele van hun producten te delen met de Belgische markt.

De invloed van de puurheid en eenvoud van de Japanse topkeuken is niet meer weg te denken uit onze naoorlogse gastronomie. Zowel de nouvelle cuisine als de hedendaagse tendensen zijn beiden grotendeels geÔnspireerd door Zuidoost-Aziatische traditionele scŤne en dan vooral uit het van alle externe invloeden gevrijwaarde puristische Japan. De meest bekende producten (sojasaus,...) zijn algemeen aanvaard en verspreid en dit van in de professionele keuken tot in de huiskamer. Het is juist in de kwaliteit van de dagdagelijkse producten dat het verschil wordt gemaakt. Onze producenten produceren geen industriŽle massaproducten maar koesteren hun eeuwenoud traditioneel cultureel erfgoed door te blijven volharden in de traditie. Geen kwaliteitscompromissen, enkel het resultaat van eeuwenoude overlevering van kennis maken dit mogelijk en is uiteraard de sleutel tot het succes van deze mensen, allen stuk voor stuk op handen gedragen door de Japanse topkoks.... Dit concept is uniek, nooit bracht iemand Japanse ryotei-norm producten in BelgiŽ met het doel deze aan te bieden aan onze gastronomie en foodies.
Wij vragen U om begrip bij eventuele voorraadsonderbrekingen, geen van deze producten zijn onbeperkt leverbaar.

Veel culinair genot!

De wondere wereld van sake

Over sake doen er heel veel misverstanden de ronde. Dit nobele en cultuurhistorisch product heeft een rijker en langer verleden dan wijn. De variŽteiten, het maken, de streken, de microklimaten, de rijstsoorten,Ö het bereiden van sake staat veel dichter bij wijn dan wij meestal vermoeden. Zoals met wijn zijn er goede, slechte, biologische, vintage, gerijpte, en exceptionele producten.

Wij maakten voor u een selectie uit traditionele, kleinschalige top-sake-brouwerijen, die u in europa enkel hier zult vinden !

Maar eerst een woordje uitleg ter verduidelijking.

Sake is een gegiste Ďrijstwijní die enkel bestaat uit water, rijst en koji (koji is eigenlijk een soort moer, een schimmel die ervoor zorgt dat het zetmeel omgezet wordt naar vergistbare fructose). De beste brouwerijen liggen dan ook aan zeer zuivere riviertjes (sommigen gebruiken zelfs pure eerste sneeuw) en liggen in microklimaten waar veel natuurlijke koji en natuurlijke gisten voorkomen. Puurheid is immers een ambitie bij topbedrijven.

Onnodig uit te leggen dat de gastronomische combinatiemogelijkheden met de hedendaagse keuken schier oneindig zijn.

Aarzel vooral niet om ons te contacteren voor verdere inlichtingen:

Luc Hoornaert
T: +32 475 80 04 14
E: info@swaffood.com