WASABI » Kizami Wasabi

Kizami Wasabi

€ 23.94 excl. BTW

€ 25,38 incl. BTW

Inhoud: 250 gr


Eerst een veel voorkomend misverstand uit de wereld helpen: wasabi of Japanse wortel heeft NIETS te maken met de in onze contreien voorkomende en alom bekende mierikswortel. Het is een koolsoort waarvan het specifieke sterke aroma rechtstreeks op onze neus slaat eerder dan op onze tong, in sommige Japanse streken noemt men het dan ook namida, wat tranen betekent. De plant komt natuurlijk voor in Japan langs snelstromende bergriviertjes, en al de derivaten ervan zijn zeer belangrijk voor de Japanse eetcultuur. Men gebruikt het daar al meer dan 1300 jaar. Men vindt het in verschillende vormen: de plant zelf, maar dit is zo goed als onmogelijk te importeren, bovendien heeft verse geschaafde wasabi een zeer kort aromatisch leven (na ongeveer 3 minuten verliest de plant 50 % van zijn aromatische sterkte), als ready-to-use pasta, meestal verpakt als een tandpasta en in meer puurdere vormen. Bij het werken met wasabi moet deze steeds zo veel mogelijk bedekt worden om het aroma te behouden. Wasabi is bovendien zeer gezond, is een natuurlijk anti-oxydant en de 'wasabi sulfynil' een stof die vrijkomt bij het raspen van wasabi helpt onze lever bij het ontgiften van ons lichaam.  Het is wetenschappelijk bewezen dat deze groente kanker voorkomt. Hoedt u voor namaak want bijna alle 'wasabi-tubes' op de markt, zijn imitaties bestaande uit groene kleurstof (Spirulina) en de actieve typische molecules zoals 6-methylthiohexyl isothiocynaat; Slechts een handvol firma's in Japan werken met the real stuff. De toepassingen van Wasabi zijn zo goed als oneindig !

De kizami wasabi is een fijne brunoise van wasabi wortel en biedt een schitterende mariage tussen een crunchy-ness en het wasabi-effect.

Kinjirushi Sangyo Co. Ltd

De successtory van Kinjirushi Sangyo Co. Ltd. begint in de jaren 30, meer specifiek in 1937 toen de stichter Motoji Kobayashi een machine bedacht om de zeer dure maar immens populaire wasabi tot bij het volk te brengen.
Deze machine, de Kinjirushi wasabi, slaagder erin om de dure, fragile wortels om te toveren tot lang houdbaar wasabipoeder en aldus veel goedkoper in gebruik te maken.
Een volgende maal dat de firma Kinjirushi, die in heel Japan geroemd wordt omwille van zijn topkwaliteit van wasabi en als één der enige de real stuff op de markt brengt, was in 1973 toen ze geschaafde wasabi op  -196° graden succesvol konden verwerken en behandelen.
Kinjirushi is een echt modelbedrijf dat met zijn 150 hectare wasabi-aanplant toonaangevend is voor de hele Japanse beweging op alle vlakken: geen compromissen naar kwailiteit toe, wastemanagement, ...

Aanverwante producten