SOJAPRODUCTEN » Banrai Soymilk

Banrai Soymilk

€ 11,52 excl. BTW

€ 12,21 incl. BTW

Inhoud: 1 L.


Tofu en de productie ervan komt uit het oude China. Het maken van tofu lijkt zeer sterk op de fabricatie van kaas bij ons, met dat verschil dat noch in China noch in Japan het gebruikelijk is om dierlijke melk te nuttigen. Tofu wordt gemaakt door het coaguleren van de proteïnes en olie in soyamelk met behulp van een zoutcoagulent, in China is dit meestal calciumsulfaat (Gypsum), in Japan eerder Nigari (magnesiumchloride, een bijproduct tijdens de zoutwinning uit de zee). Hierdoor is de textuur en consistentie van Japanse tofu anders dan alle andere. Japanse tofu heeft een onvergelijkbare rijke bijna romige vaste textuur. Mits en beetje creativiteit heeft tofu ongelimiteerde en verrassende toepassingen in onze keuken en is ook weer zeer puur en gezond.

Als afstammeling uit eeuwenoude generaties van gerespecteerde tofumakers, stond hij voor de keuze om economisch te kunnen overleven : zijn product industrialiseren of stoppen of …., het werd de derde mogelijkheid !

Als één der beste tofumakers van Japan was de moeilijkheid om zijn superelegante doch breekbare textuur tot bij de mensen te brengen. Daarom miniaturiseerde hij zijn procédé nauwlettend. Hij liet zijn eeuwenoude potten namaken op schaal 1/100ste, en bedacht zijn do-it-yourself tofu making set. Op die manier kan je thuis met zijn super soyamelk en zelf geproduceerde nigari een prachtige traditionele tofu maken in no-time.

Zijn mooie keramische potten zijn super elegant op uw tafel, zelfs in het restaurant.. De basis is de top Banrai soya melk die ideaal voor de tofuproductie dankzij een hoog sojaboongehalte. Tofu zit propvol lecitihine en saponines en is heel erg gezond. Het stremsel, de nigari, is een bijproduct in de zoutwinning.

Minami Sangyo

Minami Sangyo is niet enkel één der allerbeste tofumakers in Japan maar is tevens een vooraanstaand zoutwinner.  Zijn zout is afkomstig van zeewater vanaf een diepte van 415 meter.  Op deze diepte is er bijna geen evidente pollutie meer en is het water eigenlijk niet meer in beweging, gevolg : het water zuigt zich als het ware vol met mineralen en zouten.  
Hij brengt zijn zout op de markt in verschillende 'vormen'.
1 zakje nigari van 5 g is genoeg per portie van 125 ml melk

Aanverwante producten