ZOUT / PEPER » Yuzu Flavored Salt

Yuzu Flavored Salt

€ 4,75 excl. BTW

€ 5,04 incl. BTW

Inhoud: 50 gr


De zoutwinning op het Japanse vasteland word natuurlijk bemoeilijkt door de afwezigheid van zouthoudende gesteentes, aan de andere kant is het natuurlijk omringd door een bijna onuitputtellijke bron van zout namelijk de zee ! Jammer genoeg laat het eerder vocht klimaat van Japan geen zoutwinning door natuurlijke zonne-evaporatie toe. Zeewater werd geconcentreerd door uit te koken om alzo de zoutconcentratie in het water te concentreren, achteraf werd dit dan drooggekookt om alzo het zout in kristalvorm vrij te geven. Zout zoals wij het kennen is dan ook relatief zeldzaam in Japan, er wordt meer met zoutvervangers gewerkt zoals sojasaus enz...Als het dan wel bestaat is het van een zeer puur niveau met een esthetische structuur.

Hier wordt het zout zachtjes gedroogd in de oven na de afscheiding van de nigari en zo bekomt men Sara Sara zout. Een deel van dit sara sara zout wordt vermalen en gearomatiseerd met groene tee-poeder (matcha), met verse Japanse wortel (wasabi) en op onze aanvraag met verse yuzu.

Minami Sangyo

Minami Sangyo is niet enkel één der allerbeste tofumakers in Japan maar is tevens een vooraanstaand zoutwinner.  Zijn zout is afkomstig van zeewater vanaf een diepte van 415 meter.  Op deze diepte is er bijna geen evidente pollutie meer en is het water eigenlijk niet meer in beweging, gevolg : het water zuigt zich als het ware vol met mineralen en zouten.  
Hij brengt zijn zout op de markt in verschillende 'vormen'.

Aanverwante producten