RIJST » Calogen Uonuma Kichoraku

Calogen Uonuma Kichoraku

€ 33,70 excl. BTW

€ 35,72 incl. BTW

Inhoud: 1500 gr


In detail uitweiden over rijst en het belang ervan in Japan zou ons in deze tekst veel te ver leiden. Rijst is HET belangrijkste Japanse product en zoals bij alle andere producten laten ze ook hier alle concurrenten ver achter zich. Reeds meer dan drieduizend jaar specialiseert men zich hier in de aanplant en het klaarmaken van rijst.  Rijst is ook het belangrijkste deel van een Japanse maaltijd. Het is zelfs zo dat rijst de maaltijd is en dat de rest eigenlijk ondergeschikt is aan de rijst.

Omwille van het nationaal en cultuurhistorisch belang van rijst werd de teelt zeer lang gecontroleerd en georganiseerd door een speciale tak van de overheid maar sinds 1994 is deze volledig vrijgegeven. Sindsdien zijn er enkele privé-bedrijven uitgegroeid tot zeer gespecialiseerde topbedrijven, volledig gefocust op topkwaliteit.

Kichoraku

In de buurt van de stad Uonuma woont een echte rijstguru.  Kichoraku heeft zich volledig toegelegd en toegewijd aan de zeer gelimiteerde productie van toprijst koshihikari, die extra geparfumeerd, extra blinkend, extra smaakvol is.  Bovendien op een volledig ecologische manier, zonder enige vorm van chemische bemesting, chemische onkruidverdelging, enz, Puur natuur !
Het bedrijf is slechts 0.9 ha groot en de opbrengst ligt ongeveer 1/3 lager dan men normaal van deze kleine oppervlakte zou bekomen.   Deze rijst is enkel te bekomen mits je je er een jaar op voorhand telkens voor inschrijft, een soort van primeurverkoop dus. Uniek !

Aanverwante producten